Activiteiten

LENNY KUHR: HET LIED GAAT DOOR

 

Na het grote succes van vorig jaar(een uitverkochte Sjoel)  en op veler verzoek komt zangeres Lenny Kuhr weer een concert geven in de Sjoel.

Het thema is: HET LIED GAAT DOOR.

 

In deze voorstelling staat zij stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.

 

Zondagmiddag 20 januari 2019.  Aanvang 14.00 uur

 

Toegang is 20 euro per persoon (inclusief koffie/thee).

 

Reserveren: riet@sjoelbrielle.nl 


 

ELLY BEZEMER EN VRIENDEN op 10 FEBRUARI in de SJOEL !

Op 10 februari treedt Elly Bezemer op in de Sjoel. Met haar projectkoor en haar muzikanten brengt ze eigen nummers ten gehore maar ook andere muziekstijlen komen voorbij: van a capella samenzang, shantinummers  tot Ierse muziek. Kortom heerlijke muziek voor een winterse zondagmiddag. 

 
Kaarten a €10,- kunt u weer bestellen via een mail naar sjoeltickets@gmail.com.  Als u de kaarten heeft besteld ontvangt u een mail met betaalgegevens. U kunt natuurlijk ook in de Sjoel betalen, maar alleen contant. Pinbetalingen zijn helaas nog niet mogelijk.
 
Aanvang 14 uur, de Sjoel is open vanaf 13.30 uur.   

OPEN SYNAGOGEDIENST  

Vrijdagavond 29 maart 2019 is er  weer een synagogedienst in de Sjoel. 

Velen zijn geïnteresseerd in het Jodendom. Uit boeken kan men veel leren, maar niet alles. Door lezingen kan men geïnspireerd raken. De mogelijkheid om een synagogedienst bij te wonen in Nederland zijn beperkt. Daarom organiseert rabbijn Tamarah Benima een Open Dienst, waar iedereen welkom is die een keer een sjoeldienst wil meemaken. Juist ook mensen die niets van een Synagogedienst weten (inclusief Joden die ‘niets hebben meegekregen’). De Open Dienst is precies hetzelfde als een vrijdagavonddienst in de synagoge: met gebeden, gezangen, derasja (preek), gebed voor de overledenen, etc. Het wordt de aanwezigen gemakkelijk gemaakt om mee te zingen. Hoewel veel van de dienst in het Hebreeuws zal zijn is kennis van het Hebreeuws niet nodig.

Opzet van de avond

19.00             :         Inloop met koffie, thee en lekkernijen

19.30 – 20.30 :         Kabbalat Sjabbat-dienst / vrijdagavonddienst

20.30 – 22.00:          kiddoesj, met zegenen van de Sjabbat, wijn en brood; en met lekkernijen en gezelligheid

 

Alle plaatsen zijn ondertussen geboekt, dus helaas geen plaatsen meer beschikbaar.

 

  

  

  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


  

 

 

 

 

De Nieuwsbrief is weer verschenen
 Klik hier om nieuwsbrieven te zien)

Contact

De Sjoel Brielle Turfkade 16 3231 AR Brielle KvK 24296636